Førehandsrøysting til kommunestyre- og fylkestingsvala

Klikk for stort bileteI perioden 10. august - 06. september kan du førehandsrøyste til kommunestyre- og fylkestingsvala 2019. Du kan røyste på kommunehuset på Hardbakke og opningstida er kvardagar kl. 09.00-14.30.

I tillegg til å førehandsrøyste på kommunehuset kan du førehandsrøyste på følgjande stadar og datoar:

• Laurdag 24. august - røysting på kommunehuset på Solunddagen
  • Onsdag 04. september - røysting på Solundheimen for bebuarar, tilsette og andre
  • Torsdag 05. september - røysting om bord båtruta i Nord-Solund, inkl. Hersvik. Avgang frå Hersvik kl. 12.00.

Ein kan førehandsrøyste i alle kommunar i landet. Røystegjevinga di vert så sendt til den kommunen du er manntalsført i. Du er sjølv ansvarleg for å røyste på eit tidspunkt som gjer at røystegjevinga di kjem inn til valstyret innan kl. 17.00 dagen etter valdagen.

Ambulerande røysting i heimen

Du kan også søkje om ambulerande røysting i heimen. Søknadsfrist er 03. september og du kan søkje ved å:

• sende skriftleg søknad til post@solund.kommune.no eller til Valstyret i Solund kommune, Hardbakke 26, 6924 Hardbakke
  • ringe telefon 57 78 62 00.

Det må gå fram av søknaden at veljaren er sjuk eller ufør og difor ikkje kan førehandsstemme ein annan stad eller røyste på valdagen.